Hvad er et Cannonball løb

Ordet “Cannonball” kommer fra filmen “The Cannonball Run” fra 1981 og betyder noget i retning af “spontant opstået løb uden fast startsted”.

I løbeverdenen blev det til et løb der er privat arrangeret i modsætning til “arrangeret af en klub”. I starten var det et løb hvor man sørgede for sig selv. Med tiden har det udviklet sig til løb hvor der er depot i enten en basisudgave med vand og en form for kulhydrater, til løb der tilbyder “fuld forplejning” som drikkevarer og føde i form af slik, chokolade og frugt.

Til officielle løb arrangeret af klubber, som Copenhagen Marathon eller Copenhagen Half, løber mange for at give den fuld gas og for at sætte personlig rekord. Til et cannonball løb er der fokus på det sociale, og der er ikke rigtig nogen, der går op i tid eller placering.

For at holde udgifter nede, er der ikke tidstagning. Løberen registrerer og noterer selv sin tid, og løbsarrangøren offentliggør en resultatliste på sin hjemmeside senest 7 dage efter løbet er afholdt. Prisen for at deltage i cannonball løb ligger typisk et sted mellem 50 – 100 kr afhængig af depotstørrelse og medaljedesign.

Der er 3 cannonball-regler, som især er vigtige at overholde for løbere, der løber for at komme med i Klub 100 Maraton eller Klub 100 halvmaraton – Dansk Halvmaratonklub.

Regler for cannonballs

  • Løberen er selv ansvarlig for at få målt sin sluttid
  • Uret må ikke stoppes undervejs
  • Urets autopause-funktion skal være deaktiveret

Gode steder at finde cannonball løb

  • Løbskalender på Facebook (Facebook gruppe)
  • Cannonballs and Marathons in Denmark (Facebook gruppe)
  • Motionslob.dk – Runagain.com